Home

De Museumhaven Leeuwarden is een uniek stukje Leeuwarden  aan de noordzijde van de Willemskade in het hart van de stad, met een mooie verzameling voormalige Nederlandse bedrijfsvaartuigen.

Leeuwarden dankt haar bestaan aan het transport en de levendige handel en wandel aan, op en langs het water, dat de eeuwenlang de belangrijkste verbinding vormt met het noorden en het zuiden.  Scheeps- dna stroomt door de aderen van vele families in Leeuwarden en ver daarbuiten.

Rederijen, bevrachters, ambachtslieden, banken en verzekeraars verzamelen zich in de 19e en 20e eeuw langs de kaden van onder meer de Willemskade. De Museumhaven is in 2005 ontstaan; haar trotse boegbeeld Stânfries X is zorgvuldig gerestaureerd en nu in gebruik als visitekaartje, vergaderruimte en unieke locatie voor kunst & cultuur.

Museumhaven Leeuwarden ligt centraal, aan de oostkant van de historische binnenstad, dicht bij het station, naast de bibliotheek, verschillende musea en horeca. De haven beschikt over permanente en tijdelijke ligplaatsen voor historische bedrijfsvaartuigen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.