Landelijke vereniging

Nederland kent een paar duizend voormalige historische bedrijfsvaartuigen, die samen een goed beeld geven van de schepen die vroeger op de Nederlandse wateren rondvoeren. Wil je meer weten over die schepen, hun eigenaren en de verhalen over restauraties en havens, dan kun je altijd terecht bij de Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig.

De Landelijke Verenging is een uitgebreide vraagbaak voor scheepseigenaren, biedt veel informatie over historie van schepen, activiteiten in het land en nieuws op het gebied van het behoud en regelgeving van historische bedrijfsvaartuigen. De LVBHB geeft ook een magazine uit, de Bokkepoot, waarin het reilen en zeilen van de vereniging, de aangesloten behoudsorganisaties en haar leden wordt beschreven.

Van die vele duizenden schepen die Nederland nog rijk is, ligt in de Leeuwarder Museumhaven een mooie collectie cultuur- historische schepen en varende monumenten; allemaal met een eigen geschiedenis en ook goed voor een prachtige en bonte verzameling verhalen, van  eigenaren, reizen, het leven aan boord, passie, romantiek en overlevering. De achtergronden van de Museumhaven- schepen staan ook op deze site.